logo

 

 

Produkte tipike Garancia Shqiptare nga zona veriore e Shqiperise!

Geshtenjat e Tropojes
Geshtenjat e Tropojes, te njohura per shijen e tyre te vecante, te cilen ja atribuon natyres se pasur dhe te shendetshme te Alpeve te Shqiperise, i grumbullon dhe perpunon Z. Ramiz Jahaj ne Tropoje. Masivet nga te cilat grumbullohen geshtenjat pervec te tjerave jane te certifikuar organike sipas standarteve nderkombetare. Mielli i geshtenjes, geshtenjat e qeruara, geshtenjat e pjekura jane disa forma te geshtenjes te cilat tregtohen nga kompania AMLA.
   

Produktet AgroPuka
Mjalte, Recel, Pelte, Kerpudha pylli, Boronice, Caj mali, Molle te thata, Fruta mix, Kumbulla te thata, Hurma te thate, Perime te thata.
Shoqata AgroPuka eshte nje nga shoqatat prodhuese me te mire - organizuara te cilat kane pushtuar tregun me produktet karakteristike te zones se Pukes. Grate anetare te shoqates, te cilat kujdesen per perpunimin e produkteve i kushtojne nje kujdes te vecante perzgjedhjes se frutave dhe perimeve qe jane te prodhuara ne zone dhe procesit te perpunimit te produkteve, ne menyre qe te arrijne gjithnje nje kenaqesi te larte konsumatore dhe te kenaqin pritshmerite e tyre. Perfshirja ne skemen e standartit Garancia Shqiptare i ka shtuar vlere ketyre produkteve vecanerisht ne permiresimin e imazhit te produktit.

   
Djathe dhie nga Bjeshket e Runjes, Peshkopi
Djathi i dhise i prodhuar ne fshatin Muhurr te Dibres nga rraca autoktone e dhise se Bulashit perfaqeson nje nga produktet me tipike te zones se Veriut. Baxhieri, Z. Selman Voka bashkepunon me rreth 15 barinj te zones per grumbullimin e qumeshtit, duke kontribuar keshtu dhe ne mbareshtimin dhe ruajtjen e rraces autoktone te dhise se Bulashit.
   
Jufkat Dibrane
Nje grup i perbere nga 6 gra nga zona e Dibres, prej disa vitesh kane filluar te ofrojne ne treg gatimin tradicional te zones, jufkat, te pergatitura me dashuri dhe ne baze te nje recete te vjeter te trasheguar nga gjyshet. Produktet e fresketa te mara nga fshati: qumeshti, vezet dhe mielli i japin nje shije te vecante ketyre makaronave te pergatitura ne menyre artizanale.
   

Leng thane nga Puka
Lengu i thanes eshte nje prej produkteve tipike te Veriut te Shqiperise. Frutat e thanes jane te mbledhura ne kodrat e zones perreth Pukes dhe te perpunuara ne menyre te kujdesshme nga kompania Dalmacia.